Esküvő fotózás

A fényképész kiválasztása meghatározó fontosságú egy esküvő megörökítésekor. Fontos szempont a fotós szakmai tudása, gyakorlata is és professzionális felszerelésen kívül, hogy elképzelései összhangban legyenek a pár elgondolásaival. A kapcsolat kezdettől fogva nagyon fontos és az erre épülő közös együttműködés, hiszen minden pár más egyéniség, ami sokban befolyásolja az esküvői fotózás végeredményét.


Amennyiben megtetszettek fotóim és az a szemlélet, ahogy igyekszem megörökíteni életetek e nagyon fontos eseményét, kérem, vegyétek fel velem a kapcsolatot, telefonon a 06-30-471-55-63-as számon keresztül vagy emailen az info@veroczkifoto.hu címen tudtok elérni, vagy az esküvői online árajánlatkérő űrlapon is megtehetitek ide kattintva. Itt várom esküvői fotózással kapcsolatos kérdéseiteket és árajánlatot is ezek valamelyikén keresztül tudtok kérni.


 

Fotózás menete
Esküvő előtti fotózás
Kreatív esküvői fotók
Szertartások fotózása, csoportképek készítése
Vacsora lakodalom
Képek átadása, utómunka
Fine Art esküvői album, fotókönyv
GY.I.K. - gyakran ismételt kérdések


FOTÓZÁS MENETE
Az esküvőt nem szabad az esküvői fotózásnak alárendelni, de érdemes egy-két szempontot figyelembe venni, különösen a beállított esküvői fényképek elkészítésénél. Ehhez igyekszem néhány hasznos tanácsot, tapasztalatot megosztani.
Célszerű vőfélyt fogadni, szervezettebb és a vendégek számára szórakoztatóbb az esküvő a közreműködésével. Több a fotózni való, ha műsorok, játékok vannak, általában több és jobb fénykép készül.


ESKÜVŐ ELŐTTI FOTÓZÁS- Engagement session


Az esküvő előtt pár héttel, van lehetőség a jegyes fotósra a pároknak. Egy kötetlen, jó hangulatú fotózásról van szó, amelynek lényege, hogy megismerjük egymást, hogy az esküvő napján még felszabadultabb, természetesebb esküvői fotók, fényképek készülhessenek. Sokan ekkor szembesülnek azzal, hogy bizony nem pár kattintásról van szó, így aztán az esküvő előtti fotózás jó emlékei lesznek az esküvőt megelőző időszakról.


KREATÍV ESKÜVŐI FOTÓK

Egyedi, színvonalas esküvői fényképek készítéséhez, két dolog nagyon fontos: az elegendő idő és a megfelelő fotózási helyszín kiválasztása. A legjobb választás, az esküvői szertartás elé - vagy még jobb, az esküvői szertartást megelőző napra - szervezni a fotózást. Amennyiben nincs mód a fentebb leírtakra, akkor az esküvői szertartás(ok) után és a vacsora közötti időpontban lehet megoldani a fotózást. A fotózásra szánt 1 óra nagyon gyorsan eltelik, ezért mindenféleképpen érdemes ezt az idő mennyiséget rászánni.

A fotózás helyszínének kiválasztási szempontjai:
- ma már leginkább a külső helyszínen, szabadban való esküvői fotózásra van igény, amit érdemes az esküvő helyszínéhez közel megválasztani, de várható esős idő esetén zárt helyről is gondoskodni.
- érdemes olyan helyre tervezni ahol elegendő árnyék van és megfelelő háttér (pl. zöld növényzet, fák, kőfal) áll rendelkezésre. A nyílt, tűző napos helyek, nem alkalmasak fotózásra, mert a modellek hunyorognak, erős árnyékok keletkeznek.
- időben ki kell választani, hiszen vannak helyszínek, ahol a fotózási engedélyt kell kérni, a helyszínt lefoglalni és ennek díját befizetni.


SZERTARTÁSOK FOTÓZÁSA, CSOPORTKÉPEK KÉSZÍTÉSE

( Polgári, illetve Egyházi szertartás)

Az esküvői szertartásokon történtek egyszeriek és megismételhetetlenek, ezért igyekszem, a legfontosabb pillanatokban, eseményeknél jelen lenni és azt a maguk sajátos hangulatukban visszaadni, megörökíteni. Az események fotózása riport jellegű, adott helyszínen, időben, adott körülmények között, amelyeknek professzionális technikával igyekszem megfelelni. A fotózás sikere érdekében a párokat arra kérem, hogy a legfontosabb eseményeken, mint gyűrűfelhúzás, a csók vagy a koccintás ne siessék el.
Az esküvői szertartások után lehetőség van elkészíteni a hozzátartozókkal, barátokkal a csoportképeket.


VACSORA, LAKODALOM

Sokan úgy gondolják, hogy ilyenkor már nincs szükség esküvői fotósra, hiszen ott vannak a rokonok, akik úgyis készítenek képeket. Pedig igazán ez az egyik legmozgalmasabb része az esküvő napjának, ilyenkor már felszabadultabb az ifjú pár, társaság, lazább a légkör, ekkor kerül sor többek közt a menyasszonytáncra, torta felvágására, menyecsketáncra, egyéb eseményekre, játékokra, mely pillanatok egyediségük és ismételhetetlenségük miatt megérdemlik, hogy magas színvonalon kerüljenek megörökítésre. Ez bizony tapasztalt esküvői fotós számára sem kis kihívás, a kevert fények, gyors mozgások, váratlan események miatt.


KÉPEK ÁTADÁSA, SZOLGÁLTATÁSOK, UTÓMUNKA, RETUSÁLÁS

Az átadás időpontja, egy 3-4 helyszínes esküvő esetén, általában kettő- négy hét, az esküvő napjától számítva.
Az esküvői képek lehetnek színesek, fekete-fehérek, vagy régies hatású szépia. A képeket professzionális laborban hívatjuk elő, a kiváló minőség érdekében.
Átadásra kerül az esküvő napján készült összes jó kép pendriveon, valamint lehetőség van az esküvőn készült képek megtekintésére webgalériában, amely a legjobb módja annak, hogy a távolabb élő rokonok, barátok is láthassák azokat.
Az utómunka során az esküvői képeket technikailag korrigáljuk, beállítjuk végleges színüket (ami a megállapodás szerint lehet a színesen kívül fekete-fehér és barnított, azaz szépia is).


ESKÜVŐI FINE ART FOTÓKÖNYV

Lehetőség van a legjobban sikerült képekből egyedi FINE ART FOTÓKÖNYV készítésére is.

A fotókönyvek albumok professzionális fotópapírra és hőkötéses eljárással készülnek, ezért a minőségük és színhűségük kiemelkedő. Az egyedi tervezés a garancia arra, hogy esküvői fine art fotókönyve egyedi lesz. Fotókönyv többféle papírra (matt, fényes, Kodak METALLIC) és különféle borítóval készülhet, ami lehet eco bőr vagy különböző Art anyagok amiből több mint 25 mintából választhat, de akár bőr is kérhető.

Esküvői fotókönyv méretek: 10x15-ös, 20x20-as, 20x30-as, 30x20-as, 30x30-as lehetséges, oldalszáma pedig 16-50.Esküvői fotókönyvet saját hozott képeiből is összeállítjuk, kérem forduljon hozzánk bizalommal!


 
GY.I.K.


Az ország melyik részén dolgoztok?
Munkáink nagy részét elsősorban Monor (Pest megye) környékén végezzük, illetve Budapesten, de normál útiköltség tarifa felszámítása mellett az ország bármely területéről érkező megbízást elvállalunk.

Miért előnyös olyan esküvői csomagot választanom, amely már Fine Art fotókönyvet is tartalmazza?
Úgy gondoljuk, hogy egy esküvői fotósorozat megérdemli, hogy elegáns fotókönyvbe szerkesztve mutatkozzon be. A minőségi fotókönyvek, archiválási nyersanyagok és professzionális papírképek olyan páratlan vizuális eleganciát, szépséget és minőséget nyújtanak, amely több generáción át kitart.

Mikor kapjuk kézhez a fényképeket?
Hivatalosan az esküvőtől számított 2-4 héten belül, de ez elsősorban attól függ, hogy mennyi idő alatt sikerül kiválogatni a képeket.

Mikor kell fizetnünk?
A megrendelt esküvői csomag árát a végén kell kifizetnetek, amikor átadjuk a pendriveot, papírképet, Fine Art fotókönyvet stb.


Veroczki FOTÓ - Veroczki Barbara fényképész


« vissza